22 Aralık 2017 Cuma

Çocuklar İçin Hareketli Kitaplar

Merhabalar

Bugün size daha doğrusu çocuklarınıza kitap önerim var...


Çocukları küçük yaşta kitaplarla tanıştırmanın, ileri yaşlarda akademik becerilerini olumlu yönde etkilemesinin yanında, küçük yaşta kelime hazinelerini arttırmak, hayal güçlerini geliştirmek, kendilerini ve duygularını daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak gibi pek çok faydası olduğunun zaten artık farkına varmayan yoktur sanırım



Bugün önereceğim kitaplar tüm bu faydalarının yanında ayrıca çocukların ince motor gelişimlerine de destek oluyor. Çünkü bu kitaplar hareketli ;) 


Evet yanlış duymadınız bu kitaplar hareket ediyor. İçindeki her sayfada anlamlı bir nesne hareketlendirilmiş. Çocuk bu nesneyi hareket ettirirken hem eğleniyor hem de kasları gelişiyor hem de kitap okumaktan keyif alması ve bunun bir alışkanlığa dönmesi sağlanmış oluyor...


Kitaplar İş Bankası Yayınlarının hareketli kitaplar serisine ait. Hareketli kitaplar serisinde birbirinden eğlenceli birçok kitap var. Aslına bakarsanız biz bu kitapları Batuhan'ın kendisinden 2 yaş büyük kuzenlerine almıştık. Onlara götürene kadar bol bol okuduk. Ne de olsa kitaplar paylaşılmalı, değil mi :)

Kitaplar her ne kadar 2-5 yaş grubuna yönelik olsa da bizim 3 aylık Batuhanımız da şekilleri net ve çizimleri büyük olan Hareketli İtfaiye kitabıyla pek ilgilendi ;)) Sanırım içindeki kırmızı renkli şekillerin de bunda etkisi büyük ;))

Kitapların sayfaları kalın karton, dolayısıyla kolayca yıpranıp kopartılamıyor, köşeleri sivri değil çocuklara zarar vermiyor. Ayrıca diş kaşıyıcı görevi görebiliyor.

Çocuklarımızın mümkün olan en küçük yaşta kitaplarla tanışabilmesi dileğiyle ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...